معماری پایگاه داده چیست؟

معماری سیستم مدیریت پایگاه داده به طراحی ، توسعه ، پیاده سازی و نگهداری پایگاه کمک می کند. میدانیم که پایگاه داده اطلاعات مهم برای کسب و کار ها را ذخیره می کند. انتخاب “معماری پایگاه” صحیح به دسترسی سریع و ایمن داده ها کمک می کند.

معماری یک سطحی:

ساده ترین معماری پایگاه داده یک سطحی است ،که مشتری ، سرور و پایگاه داده همه در یک ماشین قرار دارند. در هر زمان ، شما پایگاه را در سیستم خود نصب می کنید و در ان با زبان sql تمرین می کنید ، این معماری یک سطحی است. اما چنین معماری به ندرت در تولید استفاده می شود.

معماری دو سطحی:

معماری دو سطحی مدلی از معماری پایگاه داده است که در آن سطح نمایشی بر روی رایانه شخصی ، موبایل ، تبلت و غیره اجرا می شود و داده ها در یک سرور جدا ذخیره می شوند.
یک رابط برنامه در سمت مشتری به او امکان می دهد تا سیستم مدیریت پایگاه را فراخوانی کند. امروزه بیشتر سیستم های رابط کاربری مخصوص خود را ارائه می دهد. معماری دو سطحی امنیت بیشتری را به ایجاد می کند زیرا مستقیماً در معرض استفاده کاربر نهایی نیست.نمونه ای از معماری دوسطحی ، یک سیستم مدیریت تماس است که با استفاده از MS- Access ایجاد شده است.

در معماری دو سطحی تصویر می توان مشاهده کرد که یک سرور به کاربر های ۱ ،۲ و ۳ متصل است.

معماری سه سطحی:

طرح سه سطحی توسعه ی معماری دو سطحی است. این معماری دارای سطوح زیر است:

  1. سطح نمایش که در رایانه شخصی ، رایانه لوحی ، تلفن همراه و غیره توسط کاربر دیده میشود.
  2. سطح برنامه (سرور).
  3. سطح سرور اطلاعات پایگاه داده.

این معماری شامل سطح برنامه بین کاربر و سیستم مدیریت پایگاه است که وظیفه انتقال درخواست کاربر به سیستم و ارسال پاسخ از سیستم به کاربر را بر عهده دارد.
سطح برنامه ، منطق عملکردی ، محدودیت ها و قوانین را قبل از انتقال داده به کاربر را پردازش می کند.معماری سه لایه محبوب ترین معماری سیستم مدیریت پایگاه داده است.

اهداف معماری سه سطحی:

  1. جدا کردن سطح برنامه کاربر و پایگاه داده فیزیکی
  2. پشتیبانی از ویژگی های سیستم مدیریت پایگاه داده مطرح شده است.
  3. استقلال برنامه و داده ها
  4. پشتیبانی از نماهای انواع داده ها

نمونه ای از معماری سه سطحی را میتوان هر وبسایت بزرگی در اینترنت را نام برد.

ادامه دارد…

لطفا نظر بدهید